Computational Gastronomy: Bruke Wolframsprak til a forberede en overdadig feriefest.

22. desember 2017 & mdash; Micah Lindley, Juniorforskerprogrammerer, Wolfram | Alfabetisk innhold.

I de siste arene har det v rt en okende interesse for krysset mellom mat og teknologi. Imidlertid er mange av de nye teknologiene som brukes pa kjokkenet, matlagingsverktoy og enheter som nedsenkningssirkulatorer, silikongampkurver og trykkovner. Her pa Wolfram har var tiln rming v rt litt annerledes, med fokus pa a gi verktoy som kan soke etter, organisere, visualisere og beregne data om mat, matlaging og ern ring.

Sist jul gikk jeg hjem til Tucson, Arizona, for a tilbringe tid med familien min i lopet av ferien. Fordi jeg studerte matematikk og matvitenskap, ble jeg raskt anskaffet for a lage mat til julen. Det skulle bli mange av oss hos foreldrene mine og # 8217; hus, sa jeg var klar over at dette ikke ville v re en liten oppgave. Men jeg kuraterer mat og ern ringsdata for Wolfram | Alpha, sa jeg visste at Wolfram-teknologistakken hadde noen gode ressurser for a trekke av dette store maltidet uten hitch.

Bygg en julemiddagsundersokelse.

Familien var har variert smak, og vi hadde minst en veganer i gjengen i fjor. Jeg onsket a sorge for at alle folte seg inkludert og ble servert et maltid de virkelig kunne nyte. Sa med hjelp av en av mine Wolfram-kolleger, opprettet jeg en julemiddagsundersokelse ved hjelp av Wolfram Cloud og Wolfram Data Drop.

Sette opp en databin.

Wolfram Data Drop er en fin mate a samle inn og lagre data fra enheter fra IoT (Internet of Things). Enten du samler v rdata fra skrivebordet eller kjorelengdedata fra bilen, gir Data Drop en flott plattform for a samle inn data og lagre det trygt i Wolfram Cloud, og det lar deg bruke verktoy i Wolfram-spraket til a analysere dataene pa fritiden din. Wolfram Data Drop kan ogsa brukes til a samle inn data fra personer via webskjemaer bygget i Wolfram Language.

Det forste trinnet i a bruke Wolfram Data Drop er a lage et nytt databin der dataene blir lagret. Koden vist her demonstrerer hvor enkelt dette er og inkluderer alternativer for navngivning av databin, spesifisering av administrator og innstillingsrettigheter.

Opprette en webskjema.

A lage webskjemaer i Wolfram-spraket er en av mine personlige favorittfunksjoner introdusert de siste arene. Mens du oppretter webskjemaer, kan det ikke generere overskrifter i maten funksjoner som Classify eller ImageRestyle kan, de praktiske bruken av webskjemaer i en rekke sammenhenger er nesten ubegrensede, og de er en flott introduksjon til a skrive kode og beregningstanker fordi nettet Skjemaer er enkle a designe, bygge, teste og justere, selv for folk som er nye til Wolfram-spraket og programmering. A bruke webskjemaer er en fin mate a samle inn data fordi skjemaene er enkle a fylle ut. Vi kan ogsa distribuere dem til nettet, slik at vi kan fa tilgang til dem fra stasjon re eller mobile plattformer. De lagrer ogsa de tolkede dataene i en ensartet struktur, noe som gjor de senere trinnene med dataanalyse og visualisering mye, mye enklere.

Ved hjelp av FormFunction, DatabinAdd og CloudDeploy kan vi bygge en tilpasset undersokelse som samler og tolker data. Dette lagres deretter ved hjelp av WDF (Wolfram Data Framework), som bruker Wolfram Knowledgebase og vet om Entiteter (for eksempel byer og matvarer), sa vel som mengder, bilder og nettverk.

(Her er en nedlastbar notatbok med koden for a bygge dette nettskjemaet.)

Sende ut e-poster programmert.

Etter at jeg hadde bygget undersokelsen, trengte jeg en enkel mate a invitere familiemedlemmene til a svare pa. Ved hjelp av verktoy som er tilgjengelige i Wolfram-spraket, kunne jeg raskt designe en formular-e-post som jeg kunne distribuere pa bare noen fa linjer med kode som ogsa ville adressere hvert familiemedlem hver for seg. Jeg konstruerte en forening med navnene og e-postadressene til mine familiemedlemmer og skrev en kort epost som ber mottakeren a fylle ut julebordet. Deretter brukte jeg SendMail til spor i navn, e-postadresse, e-post og undersokelseshyperkobling, og sendte e-postene masse til alle invitert til julebord.

En europeisk Holiday Food Map.

A samle matinnstillinger fra familien min var bare begynnelsen. Jeg vil alltid wow de menneskene jeg lagde pa, sa jeg trengte litt inspirasjon for a forbedre retterne jeg serverte. Ved hjelp av verktoy i Wolfram-spraket, er det enkelt a bygge visuelle hjelpemidler for a hjelpe med kulinariske eksperimenter, noe som ofte bidrar til at kreative juicer flyter. Jeg har personlig lagt masse matbilder i Wolfram | Alpha, og jeg vet at Wolfram-spraket har tilgang til skattekilden til innhold i Wolfram | Alpha. Sa jeg trodde jeg ville leke med denne ressursen.

Datavisualiseringer kommer i mange former i disse dager, og Wolfram Language gir mange innebygde funksjoner for a lage dem, for eksempel WordCloud og ImageCollage. Men jeg trodde jeg ville ta en feriemat-visualisering ett skritt videre & # 8230;

Jeg tenkte pa hvordan bestemte ferieretter og forberedelser er knyttet til nasjonene der de stammer fra. Visse ingredienser kan v re rverdige eller tabu, avhengig av lokal kultur og religion. Geografi spiller ogsa en viktig rolle pa grunn av miljobehovet til kildeingrediensene. Rye og havre er for eksempel valgfri korn i Nordeuropa fordi hvete ikke vokser godt i det kaldere klimaet. Jeg bestemte meg for a bruke et kart med bilder av tradisjonelle ferieretter kunne fore til & # 8220; aha & # 8221; oyeblikket jeg lette etter.

For a komme i gang, kurerte jeg bildeadresser til ferieretter fra europeiske land og samlet dem i en forening. Foreninger er en fin mate a lagre data pa, fordi de er veldig raske og har merket nokkel / verdi par, som er enkle a forsta og sporre. Deretter brukte jeg Put til a lage en pakkefil som lagrer Wolfram Language-uttrykk som en egen fil som muliggjor bedre organisering av data og kode. Deretter, ved a bruke CloudObject og CopyFile, lastet jeg opp pakkedata til Wolfram Cloud, satt SetPermisions til «Public», som gjor det mulig for alle a fa tilgang til dataene. Til slutt brukte jeg en enkel CloudGet pa CloudObject for a laste ned dataene fra Wolfram Cloud direkte inn i en b rbar PC.

De neste trinnene i prosessen tar bildedataene fra Wolfram Cloud og visualiserer bildene ved hjelp av geografidata innebygd i Wolfram-spraket. Ved hjelp av funksjoner som GeoGraphics og GeoStyling, klarte jeg a lage et kart over bilder av tradisjonelle feriematvarer vist over deres hjemland. Verktoytip-funksjonen gir en ren og smidig mate a vise navnet pa hver tallerken uten a rote kartet med tekstetiketter eller stygt taster. ImageAssemble fliser bildene inn i en collage, slik at parabolen i sporsmalet er lettere a se nar den vises pa opprinnelseslandet. Og EdgeForm definerer grensene til hvert land, noe som gjor bildet lettere a gjenkjenne som et kart over Europa.

For a samle bildene sokte jeg Creative Commons. Derfra tok jeg rett og slett bildefilnavnet, forfatterattribusjon, rettnavn og land og plasserte dem i en liste over foreninger.

A lage dette kartet krever litt kurasjon. Jeg samlet bildene jeg trengte i denne pakkefilen du kan laste ned. Bare v r sikker pa at du plasserer den i samme filkatalog som den malbare notisboken.

(Denne utgangen er bare et utvalg med de tre forste oppforingene. Pakkefilen jeg nevnte tidligere har det komplette settet.)

Kartet er en slank bit av kode som bruker GeoGraphics til a tegne hvert bilde over sitt kilde land. Verktoytip lar deg sveve markoren over hvert land for a se en popup av den tilknyttede maten.

Beregningslosninger til kulinariske innrommelser.

Mitt julemiddagsprosjekt var godt pa vei. Jeg hadde rett foresporsler. Jeg hadde noen ideer for a spruce dem opp med noen uvanlige ingredienser og forberedelsesmetoder fra de gamle landene. & # 8221; Men ville jeg ha alt jeg trengte for a fa alt til a skje?

Kjorer ut av ingredienser mens du lagrer et maltid for en stor gruppe, er en av de mest motlosende og frustrerende opplevelsene for hjemmekokkene. Matlaging i ferier kan v re spesielt utfordrende fordi mange matbutikker og markeder er stengt eller har begrensede timer. Dessuten kan det v re vanskelig a finne tid til a smekke ut og kjope de manglende ingrediensene pa grunn av de forskjellige oppgavene som ma folges noye gjennom hele maltidet, nar det tilberedes et stort maltid. Heldigvis har Wolfram-spraket dekket deg.

Min bror Caleb ba om gulrotpure som et parabolen til julebordet. Jeg var ivrig etter a imotekomme min brors foresporsel, men jeg onsket ogsa a legge til en kreativ vri pa parabolen og mdash; men jeg trengte litt hjelp. Til tross for ar med a studere mat, kunne jeg ikke huske alle de forskjellige fargene gulrotter kan v re. Men Wolfram-spraket vet om tusenvis av matvarer, inkludert gulrotter. I et par kodelinjer var det enkelt a fa tilgang til data, inkludert et bilde av maten og informasjon om innvendige og utvendige farger. Jeg fant data om prisoppslagskoder (ofte referert til som PLUer), noe som gjorde det mulig for en rask bekreftelse at den rotte rotgronnsaken i handen min var en gulrot og ikke en pastaform.

For jeg sprang til matbutikken, ville jeg ha en reserveplan hvis de ikke hadde noen appelsin gulrotter. Heldigvis kan et enkelt sporsmal i Wolfram-spraket gi noye kuraterte ingrediensutskiftninger. Med litt ekstra kode, er ingrediensene visualisert i et rutenett, noe som bidrar til a fordoye dataene lettere. Listen er ogsa bestilt, slik at den forste ingrediensen (eller settet av ingredienser) oppfort anses som den beste substitusjonen, og den andre ingrediensen som er oppfort, er den nest beste erstatningen. Som noen som l rte matlagingskurs i flere ar, vet jeg at en av de vanligste maltidsmordene gjor at det er grimt hode nar folk mangler den viktigste ingrediensen. Men ved hjelp av Wolfram-spraket ser det ut til a ha en profesjonell kokk med deg pa kjokkenet for a foresla substitusjoner og mye mer, for eksempel a tilby proporsjonsberegninger, gi n ringsinformasjon, noe som gir deg beskrivelser av nye ingredienser og # 8230; listen fortsetter!

(Her er en nedlastbar notatbok med koden for a bygge visualiserReplacements-funksjonen.)

Hold Wolfram i kjokkenet ditt.

Var store familiejule middag i fjor var en enorm hit. Nar jeg lagde mat pa foreldrene mine og # 8217; hus jeg moter alltid noen kurvekuler, sa jeg pris pa hjelpen jeg fikk fra Wolfram tech stacken. Familien min ville at jeg skulle gjore det igjen i ar, men jeg bestemte meg for a bli i Illinois, spise litt kinesisk mat og se kung fu-filmer i stedet. Men hvis du har et ambisiost feriekjokkenprosjekt foran deg, oppfordrer jeg deg til a eksperimentere pa kjokkenet med Wolfram-spraket.

Et flott sted a begynne a utforske beregningsmessig gastronomi er Wolfram | Alpha Eksemplarsiden for mat og ern ring. Der kan du se det brede utvalget av Wolfram | Alpha sporringsfelter pa matlaging, ingredienser og andre matrelaterte data, samt matematiske temaer Wolfram | Alpha blogginnlegg. Hvis Wolfram | Alpha-appen ikke er pa smarttelefonen, bor den v re & # 8230; spesielt nar du er i det tykke maltidspreparatet og kan bruke noen data eller nummer knusing! God matematisk matlaging!

Tillegg: Opprettelse av blybildet.

Min far studerte kunst pa college, sa vokser opp, mine foreldre & # 8217; Huset var alltid fullt av kunst laget av min pappa og venner fra hans fra college. I tillegg prover jeg alltid a ta bilder av de retter jeg har tilberedt nar jeg lager et godt maltid for venner og familie. Siden denne bloggen handler om matlaging og familie, tenkte jeg, & # 8220; Hvorfor ikke kombinere disse bildene ved hjelp av min favoritt nye Wolfram Language-funksjon, ImageRestyle? & # 8221; I en rask linje med kode kan noe bilde gjengis i stil med et annet bilde eller en liste med bilder. Sa jeg tok bare et bilde av en tallerken jeg forberedte og blandet med en liste som inneholder et maleri av pappaens venn Mike og det samme bildet av en tallerken jeg forberedte (det opprinnelige bildet er lagt til for a holde fargene i siste bilde lysere) og voila, jeg far et bilde som ser ut som et maleri av mat (og uten drape maling pa kl rne mine).

Her er en annen tallerken jeg fotograferte og deretter restyled med samme teknikk og kunstverk: